neděle 15. září 2013

Pozdě? V žádném případě

Cítím něco jako "mravní povinnost", když už píšu tento blog, se jen velmi stručně vyjádřit k jedné věci, která už je zdánlivě "out of date" - ovšem opravdu jen zdánlivě. Totiž, už je to pár týdnů zpátky, co jsme tu měli další díl zvrhlého LGBT pochodu zvaného Prague Pride. Tentokrát však s jednou podstatnou novinkou: vykonali na něm svůj (první?) coming out i čeští pedofilové. Dokonce si při této příležitosti založili i novou coming-outovou stránku, na které se samozřejmě prezentují jako zcela neškodná menšina, která vlastně na společnost skoro žádné požadavky nemá (ano, takhle to začínalo vždycky).

Tento coming-out pedofilů je samozřejmě zcela logickým důsledkem a pokračováním toho, čeho jsme v jiné oblasti svědky již desítky let. Takže jakého coming-outu, přihlášení se o svá práva a veřejné manifestace svých preferencí se dočkáme příští rok? Zoofilové, nekrofilové, výfukofilové ... je to jen otázka času. Jsem velmi zvědav na argumenty, s jimiž obhájci těchto menšin vytáhnou na obranu jejich "práv". Na jedné straně o jejich invenci nemám nejmenší pochybnosti, na druhé je otázka, jestli jsou ještě schopni vymyslet něco zásadně nového.

Takže chci jen říct, že plně podporuji jakoukoliv legitimní formu protestu a boje vůči podobným iniciativám. Věci tohoto typu se nesmí přecházet mlčením a hlavně se na ně nesmí zapomínat, když o nich média přestanou psát. Neboť, jak jsem jednou někde četl, jednou z taktik různých lobbystických skupin (zde se jednalo myslím o kvóty co se týče počtu žen v politice) je princip "hlavní je to fakticky prosadit a pak si na to lidi už zvyknou, takže jim na tom pak už nepřijde nic zvláštního".

2 komentáře:

  1. Ahoj Jakube, k jiným věcem se ozvu později, mám teď dost práce (i když v ČEZu už nejsem), ale k téhle věci teď jednu poznámku: podle toho, co jsem o dané iniciativě četl, jde spíš o něco podobného jako hnutí ("pravověrně" :-)) katolických gayů, tedy ti lidi to sami u sebe považují za úchylku a určitě neusilují (aspoň ne deklarativně) o povolení sexuálních styků s nezletilými nebo snížení věkové hranice. Větší článek o tom byl teď v nějakém časopise nebo novinách, už si ale nepamatuju kde přesně. Jak jsem pochopil, je to spíš hnutí lidí, co sami sobě a případně i okolí přiznají své sexuální preference a spacifické problémy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Mirku.
      Díky za info, ten článek jsem nečetl a nevím o něm. Ale víš, jaká je dnes situace. Jaký je společenský tlak atp. Četl jsem něco na tom jejich webu a zatím mne to nepřesvědčilo. Jak má na takovou věc člověk asi zareagovat, když se dotyčné společenství nějakým způsobem prezentuje na akci jako je Prague Pride? (byť si to vyargumentují jakkoliv) Nemám dostatečně silný důvod být přesvědčen, že v žádném smyslu nejde o salámovou metodu, nebo něco, co ji de facto pomůže byť třeba nechtěně nastartovat.

      Jinak, přemýšlel jsem, jestli sem tenhle text vůbec dávat a určitě se tady podobné texty budou objevovat jen vyjímečně. Jelikož nechci, aby tento článek příliš odváděl pozornost od filosofických témat, uzavírám pod ním nyní diskusi.

      Vymazat